Arriba el solstici d’hivern, el dia mes curt i la nit mes llarga. Temps d’interioritzar, de mirar cap endins, de preparar-nos pel Nadal. Els solstici s’acompanya també de fogueres, cremem, fem neteja i ens preparem, els cristians fem el pessebre i no ens descuidem a ningú.

En viure l’esperit del Nadal, i rememorant Anselm Grün, cada any és un nou origen: “Conrea de nou el teu camp, que a causa de la teva deixadesa és ple d’esbarzers”, i els tres mags representen els tres camps de l’ésser humà: cos, ànima i esperit; raó, sentiment i voluntat.

Què fem per Nadal?

Compartim  amb els familiars mes propers i amics, moments entranyables, llargues sobretaules, el caldo, el gall d’indi, les coques i els torrons….i fem cagar el tió.

Embadalits, escoltem els infants que ens expliquen contes, llegeixen versos, ens canten cançons sovint enfilats a la cadira. Els grans ens tornem infants, i amb ells ens posaríem a recitar, a cantar…

Amb aquest esperit, us convidem recuperar o escriure aquell poema de Nadal que us va colpir, aquell que no vàreu dir o no vàreu escriure i us agradaria fer-ho. Aquell vers o aquella cantarella que voleu compartir, del vostre net/neta, fill o filla. Recordeu-lo, recupereu-lo i feu-nos-el arribar per participar en un sorteig de Nadal.

De totes les festes

m’agrada el Nadal

preparo el pessebre

i encenc el fanal.

Tinc ganes que arribin

els Reis d’Orient

em venen a veure

i estic molt content.

Però el que més m’agrada

de veritat,

és que us tinc a vosaltres

al meu costat.

Avui és  la Candelera, l’últim vestigi  de Nadal per desitjat-vos un bon any i l’agraïment per la vostra participació . He assolit el meu objectiu que amb la il.lusió i inèrcia del Nadal us hàgiu animat, ens heu conegut. I el afortunat ha pogut tastar el nostre tortell.

Aquí trobareu el recull de les vostres aportacions, les he ordenat pel tipus de poema rebut. Jo he gaudit molt llegint-los tots. Els dels mes petits, els que us han ressonat, i aquells dels nostres autors estimats que no sempre tenim a ma i que gràcies al que els heu seleccionat els podem llegir o recordar.

Espero que gaudiu llegint-los