Josep Gordi i Serrat, ha estat un dels professors que he tingut durant el curs del Postgrau en Significats i Valors Espirituals de la Natura, que s’imparteix a la Universitat de Girona des del 2016. Jo el vaig fer el 2018. Gràcies al curs i el que ens van fer descobrir, dels valors de la Natura, i especialment del paper dels arbres, vaig començar a notar que a prop de casa meva, a Bellpuig, hi havia arbres que al acostar-m’hi, seure a sota o abraçar-los em produïen benestar.

Amb ell vaig descobrir la importància dels arbres en la vida de les persones. N’és un gran coneixedor i enamorat.

Un dia un pagès del pla d’Urgell, del Poal, en Josep Miret, ens explicava que va decidir transformar la seva explotació de fruiters, pomeres, en ecològic, perquè feia temps que es sentia malament com a productor. Cada vegada havia de produir mes quilos de fruita, fer molts tractaments i no arribava mai a cobrir despeses. I desprès de començar a no tractar els arbres, i conviure amb elles, va notar que les pomeres estaven mes contentes. Sentia el seu agraïment quan es passejava pel mig de les rengleres.

https://josepgordiarbresipaisatge.cat

https://josepgordiarbresipaisatge.cat/tag/arbres-i-espiritualitat/


Tocats per la natura, de Josep Gordi
Història de la Maria i en Bernat al llarg d’uns mesos, quasi un any, de la seva adolescència. Un temps, que, de ben segur, va marcar les seves vides. El text és un ordit entre converses i caminades o entre persones i natura per on transcorren les passes i els batecs dels nostres protagonistes.

Un llibre per enamorar, gaudir i passar una bona estona, amb els protagonistes, els personatges, els paisatges i els cims.

https://bibliotecavirtual.diba.cat/detall-esdeveniment/-/contingut/351459/presentació-del-llibre-tocats-per-la-natura-de-josep-gordi-serrat