Us proposo passar un matí amb nosaltres, escoltant el que ens diu la Natura i la Història a través del temps. A mi personalment m’ha fet entendre el perquè soc aquí i existeixo, i quin és el meu paper en aquesta vida, sobre tot en aquest moment.

La xerrada ‘Cosmovisió de la natura històrica i prehistòrica de Taradell’ a càrrec de Josep Maria Mallarach, oferirà un viatge a través del temps, que ens permetrà descobrir com ‘veien’ la natura els nostres avantpassats en diversos moments històrics anteriors a l’edat moderna, fins als nostres ancestres prehistòrics. Allò que la societat considera ‘natura’ ha variat molt al llarg del temps segons l’entorn cultural de cada època, és dir segons la cosmovisió dominant que configura la interpretació de la realitat que percebem. 

Josep Maria Mallarach és doctor en biologia ambiental i llicenciat en geologia. Treballa com a consultor ambiental per a diverses entitats i organitzacions nacionals (com la Xarxa de Conservació de la Natura) i internacionals (com la Unió Internacional per la Conservació de la Natura). És autor de nombrosos llibres i articles sobre els valors culturals i espirituals de la natura, i coordina l’Associació Silene, dedicada a la seva promoció i difusió. Dirigeix un curs de postgrau sobre significats i valors espirituals de la natura a la Universitat de Girona.

Es farà dissabte 15 de maig a les 11h del matí a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell

Cal inscripció prèvia per aforament limitat
b.taradell@diba.cat / tlf. 93 880 10 52

Aquí trobareu fotografies de la xerrada.

Hi varen assistir al voltant de 20 persones i aquests son alguns comentaris dels assistents:

” Hauríem de considerar la Natura com a part de nosaltres mateixos, cuidar-la com si fos el nostre cos. No en som propietaris. Malauradament el mon no va per aquest camí veiem la natura com un be a posseir… extreure tots els recursos … sense pensar en les generacions futures.. A veure si mica en mica es pot anar divulgant el punt de vista del Sr.Mallarach.. Felicitats per la organització de l’acte..”

https://youtu.be/pXGlTmy3Fcw